понеделник, 30 ноември 2009 г.

Гълъб изпреварва интернет

Гълъб изпреварва интернет

Южноафриканска компания е бясна на водещия интернет-доставчик в страната, заради скоростта, с която е доставен изпратен от тях имейл (изглежда там традиционно се радват на лоша връзка, а цените, които плащат за нея са меко казано високи).

Технологичната компания Unlimited IT е взела нещата в ръце и за да докаже, колко точно лоша е интернет връзката, е ангажирала обикновен пощенски гълъб, на име Уинстън, с пренасянето на писмо на разстояние 80 километра. Когато той потеглил на път, компанията изпратила съобщението си и в дигитален формат – казано простичко – по мейла.

Два часа, 6 минути и 57 секунди по-късно гълъбът Уинстън вече бил на място и получавал бисквити като награда за добре свършената работа. Само 4% от съобщението обаче били изпратени в дигиталния му формат.

Изглежда от Unlimited IT доста им е омръзнало от подобна интернет връзка, щом са решили да проведат подобно упражнение. Няма спор, поне аз съм впечатлен. Unlimited IT имат 11 офиса в страната, на които редовно изпращат информация. Помислете си само, щом гълъбите се превръщат в по-скоростен и финансово изгоден вариант, в сравнение с интернет. От интернет доставчика – Telkom не са били открити за коментар по случая.

информация от: pcstorebg

Защо ли ми звучи така познато?

Освен да потърся приятели гълъбари за да помагат и тук, в Г. Раковица, на 45км. от София.

Вальо Шкафа

Няма коментари:

Публикуване на коментар