сряда, 16 декември 2009 г.

Как се търгува подкрепа в парламента

Как се търгува подкрепа в парламента

Експремиерът и лидер на ДСБ Иван Костов продължава да разнищва темата за това как се търгува подкрепа в парламента.

Съпредседателят на Синята коалиция е категоричен, че Доган отправя оферта за разбирателство към ГЕРБ. Според него ще бъде огромна грешка, ако партията на Бойко Борисов се поддаде на това, заяви Костов пред бТВ.

"Съвсем очевидно е, че Доган прави опит да се сниши достатъчно да покаже, че е готов на много сериозни отстъпки, включително да се откаже от официалното управление на Движението за права и свободи и евентуално да направи сериозни стъпки по посока на ГЕРБ с оглед на това да спаси партията от преследване, специално нейната върхушка. Той показва на ГЕРБ и на Бойко, на г-н Бойко Борисов, че е готов на всякакви отстъпки, включително и тази. Разбира се, това е само, как да кажа, само оферта за разбирателство, но сърцевината е в това, че Доган много се бои за това, че ДПС ще понесе тежки удари от една нормално вършеща си работата полиция, Държавна агенция за национална сигурност и прокуратура", заяви Костов.

Той заяви, че Доган живее в имот купен и построен от фирма, която има огромни задължения към НАП.

"Това е откраднато от българските избиратели. Досега не е правено разследване, защото ДПС беше на власт и сега това трябва да се случи. Разчитаме правителството да разчисти Авгиевите обори, които ни остави предишното управление", допълни Костов.

Лидерът на ДСБ допълни, че никога няма да се примири с картината на света, която изграждат хора като Доган.

"Винаги ще бъда негов противник. И то краен противник. В това нямайте колебания. И ви призовавам всички да станем такива, ако искаме да помогнем на днешното правителство, на днешното управление да разчисти тези Авгиеви обори", призова Костов.

Той не пропусна и темата за Енергийна мафия.

"Това са хората, които стоят зад руските интереси в България и намирайки се скоро на власт реализираха тези интереси и направиха много отстъпки на Русия. Това са хората подписали договорите от предишното правителство и начело стои бившият премиер и неговият енергиен министър Румен Овчаров, който е подписал тези договори, посочи Костов.

Тези хора преследват свои интереси, те имат легална и нелегална дейност в тази посока. В тази група има много хора в това мафиотско лоби, до степен самият Доган да се разграничи от тях в доклада си пред конференцията на ДПС.

actualno.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар