вторник, 15 декември 2009 г.

Ощетените хора с увреждания ....

Ощетените хора с увреждания трябва да си търсят правата по всички възможни начини

Още от самото начало позицията на КНСБ за въвеждането на подоходен критерий за помощите за хората с увреждания беше негативна, каза пред Агенция „Фокус” вицепрезидентът на синдиката Пламен Димитров.

Промените удрят директно най-уязвимата част от българското население – хората с увреждания. По оценки на КНСБ около 150 000 души ще бъдат изключени за подпомагане. „Ние дори имахме общи срещи с министъра на труда и социалната политика, с представители на неправителствените организации, със съюза на инвалидите. Изложихме всички аргументи, но решението на правителството за хората с увреждания предопределя и отношението му към тези хора”, посочи Димитров.

Според синдикалиста ощетените хора с увреждания трябва да си търсят правата по всички възможни начини. „Хората с увреждания във всяка държава - членка на Европейския съюз имат доста сериозни организации, които защитават интересите им, ние сме в постоянен диалог: синдикалисти и организации – и национални, и на европейско ниво. Не допускам, че те ще премълчат този акт на непремереност от страна на правителството”, каза той.

Галина ДИМОВА

Източник - Агенция "Фокус"

Няма коментари:

Публикуване на коментар