четвъртък, 17 септември 2009 г.

Накъде отива този свят


107-годишна готова за 23-та сватба

Преди четири години тя се омъжила за 70 години по-млад мъж. Днес обаче се притеснява, че той ще я изостави, затова иска да си подсигури нов съпруг

107-годишна малайзийка заяви, че е готова да се омъжи за 23-ти път, защото се опасява, че настоящият й съпруг наркоман може да я изостави заради по-млада, предаде АФП.

Воок Кундор беше водеща новина на местните медии, когато преди четири години се омъжи за 70 години по-младия Мухамад Ноор Че Муса.

Снимки на двойката се появиха в повечето местни вестници.

Сега обаче тя се опасява, че 37-годишният Мухамад ще я изостави, щом приключи програмата му за лечение от наркотична зависимост в столицата.

"Разбирам, че съм възрастна жена. Нямам тялото, нито младостта, която може да привлече някого", признава усмихнатата столетница.

Въпреки това тя смята да се омъжи, ако се налага, за да не се чувства самотна.

Воок планира да посети съпруга си Мухамад на втория ден от предстоящия празник, ако съседите й я откарат до града.

По-рано Мухамад, който беше квартирант в дома й, беше казал, че е "Божия воля" двамата да се влюбят.

Източник: www.vesti.bg

********************************************



Британци празнуват 81 години брачен живот
Франк и Анита казват, че понякога спорят за дребни неща, но преди да си легнат винаги се целуват и прегръщат.

Най-възрастната семейна двойка във Великобритания празнува 81-вата годишнина от сватбата си.

Франк и Анита Милфорд, които живеят в старчески дом в Плимут, графство Девън, си разменили брачни клетви на 26 май 1928 г.

Британците навършват 101 години през юни. През февруари 2010 г. те ще счупят рекорда в Обединеното кралство за най-възрастни съпрузи.

Франк и Анита казват, че понякога спорят за дребни неща, но преди да си легнат винаги се целуват и прегръщат.

Двамата се запознали през 1926 г., а две години по-късно се оженили. Двойката не напуска Плимут по време на Втората световна война, въпреки че къщата им е улучена от бомба.

Франк и Анита имат две деца, пет внуци и седем правнуци. Според тях рецепта за дълъг брак няма.

74-годишният им син, също Франк, казва, че родителите му са заедно толкова дълго време, защото се чувстват щастливи заедно.

Винаги са се радвали един на друг и на живота си, както и на това, че са се открили, спомня си той.

Календарът на сватбените годишнини свършва до 75, когато се празнува коронна сватба. Всяка следваща година съвместен живот е дар от съдбата.

Сватбените юбилеи са 17.

На първата година от брака се празнува памучна сватба. Смята се, че тогава за младото семейство празникът е преминал в делник.

Петата годишнина е дървена сватба.

След седем години се празнува медена сватба. Това е най-критичният период за взаимоотношенията между съпрузите и като залог за щастие те си разменят медни съдове и монети.

На осмата година от брака се празнува тенекиена сватба, защото семейният живот вече се върти в кухнята и около прозаичните дреболии от всекидневието.

Десетата годишнина е сватбата на розите.

На фаталната 13-а година се напомня, че блясъкът и чувствата трябва да се поддържат. Затова се купува спално бельо, а юбилеят се нарича дантелена сватба.

След 15 години брак съпрузите празнуват стъклена сватба, защото отношенията между тях трябва да са чисти като стъкло.

20-ата годишнина се нарича порцеланова, защото се смята, че съдовете от старите сервизи вече са се изпочупили и трябва да се купят нови.

Сребърната сватба е след 25 години брачен живот - своеобразен подвиг за семейните двойки.

След това се честват перлена сватба на 30-ата годишнина, ленена на 35-ата, рубинена на 40-ата, сапфирена на 45-ата, златна на 50-ата, диамантена на 60-ата, благодатна на 70-ата и коронна на 75-ата.

Източник: www.vesti.bg

********************************************



8-годишна се разведе в Саудитска Арабия

Момичето твърди, че баща й я е накарал принудително да се омъжи за момчето, след като е получил 13 хил. долара от кандидат-зета.

Осемгодишно момиче от Саудитска Арабия получи разрешение за развод с 15-годишния си съпруг, съобщи нейният адвокат Абдула Ал-Йетели.

Момичето твърди, че баща й я е накарал принудително да се омъжи за момчето, след като е получил 13 хил. долара от кандидат-зета.

В Саудитска Арабия няма долна граница за сключване на брак.

Първата жалба на майката на детето за разтрогване на брака бе отхвърлена от съда с мотива, че момичето трябва да чака пълнолетието си, за да може да обжалва сключването на брака. Самата сватба се състояла през август 2008 г.

През ноември 2008 г. едно друго момиче в подобна ситуация, 8-годишната Нуджуд Али, стана жена на годината заради смелостта си да се опълчи срещу примитивните племенни закони в Йемен, които й налагаха да стане съпруга на мъж, който е почти три пъти по-възрастен от нея.

През април Нуджуд Али се обърна към съда в столицата Сана да разтрогне брака й, след като станало ясно, че родителите й са я излъгали, че ще я дадат на съпруга й, когато стане на 18. Седмица след сватбата те я принудили да живее с 30-годишния си съпруг, който я малтретирал физически, психически и сексуално.

Нуджуд Али даде на съд и съпруга си, и баща си и се обърна за помощ към адвокат, който се занимава със защита на човешките права.

Няма коментари:

Публикуване на коментар