вторник, 1 юни 2010 г.

Регионалния преглед на Софийска област за събора на Копривщица


В дните на „Шопски празници 2010” град Елин Пелин беше домакин на Регионалния преглед на Софийска област за събора на Копривщица. Отличените изпълнители ще се представят на най-голямата сцена за автентичен фолклор през месец август.

Общо 24 часа групи за изворен фолклор бяха на сцената в парка на града.
В съботния ден беше нашето участие. Представиха се женската група за автентичен фолклор и Томи и Яна. Децата успяха за една вечер да се подготвят, тъй като детската фолклорна група я хвана пубертета и не момите не пожелаха да „се излагат”.

Незабравимо преживяване беше за мен да гледам през целия ден толкова добри състави, толкова талант, особено в децата. Зрители обаче нямаше. Хората все още нямат тези потребности.
Журито беше от БАН, а момичето което снимаше целият този спектакъл е наша позната на читалището. Миналата година гостува на събора на Спасова могила с нейната камера. Попита ме кога ни е събора и каза, че бил много хубав. Бил обаче.
Резултатите от прегледа ще бъдат качени на сайта на Министерство на културата на 11 юни. Дай Боже да успеем да стигнем до „Войводенец”.
Таня Вълчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар